Find rundt i glasuren


Vores glasurer fremstilles af Bath Potters' Supplies i England, som blander glasurerne efter egne opskrifter. 

Vores glasurer indeholder ikke bly, barium eller kadmium. 

Poser og labels
Vi bestræber os på at anvende emballage, som belaster miljøet mindst muligt. Vi opfordrer vores kunder til at genanvende emballagen i det omfang det er muligt.

Opbevaring
Vores glasurer leveres i pulverform i poser, der er foret med plastik for minimere risikoen for fugtindtrængning. Vi anbefaler, at glasurerne opbevares i poserne indtil de blandes op med vand.  Glasurerne bør opbevares frostfrit.

Blanding af glasur
Glasurpulverne blandes med vand og sigtes gennem en si størrelse 80 eller 100 mesh. Vi anbefaler, at glasuren sigtes to gange.

Ved nogle glasurer vil der være lidt overskydende klumper tilbage i sien. Disse kan smides væk, da der er taget højde for dette i glasuropskriften.

Vi har angivet en vejledende mængde vand til et kilo glasurpulver samt vejledende flydetal. Vi skriver vejledende, fordi der er mange faktorer, der har indflydelse på glasurens konsistens, og det bør man tage højde for, når glasuren blandes. Disse faktorer kan blandt andre være:

  • Emnets porøsitet
  • Den tid man lader emnet være i glasuren, når man dypper det.
  • Om man sprøjter, dypper eller hælder glasuren over emnet
  • Om man dypper emnet én eller to gange i glasuren.

Den blandede glasur opbevares i lufttætte bøtter/spande i et frostfrit rum.

Brændingstemperatur
Brændingstemperaturen har stor indflydelse på glasuren. Nedenfor er listet de af vores glasurer, som ændrer sig mest afhængig af temperaturen.

  • 9G0014 Honning, 9G0005 Lys grøn, 9G0006 Blågrå, 9G0010 Brun med effekt og 9G0012 Grøn opal bliver mere skinnende og transparente ved temperaturer over 1260°C, og variationer i farven og effekter forsvinder. En langsom og kontrolleret nedkøling vil få krystaller til at blive større og give en mere satinagtig overflade.
  • 9G0025 Brun med olieplet og 9G0008 Tenmoku er egnet til høje temperaturer.

Igen anbefaler vi, at man laver sine egne glasurprøver, og vi kan kun opfordre til at eksperimentere med lagtykkelse og brændingstemperaturer, for det er altid spændende at se resultatet. Husk at tage noter undervejs!